Diverse EBCU links (PINT/CAMRA/Zythos/Lokale Verenigingen)De Europese Bier Consumentenbond Unie (EBCU) is een overkoepelende organisatie, die zijn lidstaten helpt in de ondersteuning naar promotie van bier. De unie werd in mei 1990 te Brugge opgericht door 3 bier consumentenorganisaties, vertegenwoordigt uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels zijn ook andere consumenten organisaties uit diverse Europese landen, actief geworden in de EBCU.

De EBCU is een niet-politieke, niet-religieuze organisatie opgericht voor de coördinatie van de Europese activiteiten van de Europese National Beer consumentenorganisaties.
De EBCU is volledig onafhankelijk, net als zijn samenstellende delen, van externe controle door brouwerij of andere gevestigde belangen.
De EBCU wordt gevormd om het maximale wat de stappen dit nodig acht, door lobbyen, reclame, uitgeverijen of wat dan ook, om campagne te voeren voor een zo breed mogelijk draagvlak voor deze Vier Doelstellingen.
De EBCU staat open voor alle niet-exclusieve nationale organisaties van bierliefhebbers die onafhankelijk zijn van alle invloeden die van buitenaf komen, vertegenwoordigen het bier van de consument en kan de volgende doelstellingen en objectiefiteit van harte onderschrijven.

De Doelstellingen van de Europese Bier Consumentenbond Unie zijn:

 1. Bescherming van de Europese Bier Cultuur Het behoud en onderhoud van de Europese bier cultuur, met name met betrekking tot de traditionele, nationale, regionale en lokale brouwerijen, en traditionele bierbrouwen.
 2. Bevordering van traditionele bieren. De bevordering en ondersteuning van alle Europese brouwerijen bij het produceren van hoogwaardige traditioneel bier op traditionele wijze in overeenstemming met de vastgestelde nationale en regionale verschillen in stijl.
 3. Ondersteuning van traditionele brouwerijen die campagne voeren tegen activiteiten die waarschijnlijk zal leiden tot een verdere concentratie van controle in de Europese bierindustrie.
 4. Vertegenwoordiging van bier drinkers om de Europese drinkers te vertegenwoordigen in de campagne voor de keuze, kwaliteit en waarde voor uw geld in bier en brouwen.
De volgende verenigingen zijn vertegenwoordigt in de EBCU (met daaronder evt. doorverwijzingen naar lokale verenigingen):

 • EBCU Leden
 • België Zythos
  Denemarken Danske Ølentusiaster
  Finland Olutliitto
  Frankrijk Fédération Nationale des Associations BRAssicoles (FNABRA) - Geassocieerd lidmaatschap
  Griekenland` Hellenic Homebrewers Association - Geassocieerd lidmaatschap
  Groot Britannië CAMRA
  Ierland Beoir
  Italië UNIONBIRRAI
  Italië MoBI
  Nederland Vereniging Promotie INformatie Traditioneel Bier (PINT)
  Noorwegen Norøl
  Oostenrijk BierIG
  Polen Bractwo Piwne
  Spanje Asociación de Cerveceros Caseros Españoles (ACCE) - Geassocieerd lidmaatschap
  Spanje Club Español de Coleccionismo Cervecero (CELCE) - Geassocieerd lidmaatschap
  Tsjechië Sdružení přátel piva
  Zweden Svenska Ölfaramjändet
  Zwitserland Association des Buveurs d'Orge (ABO)
   
 • Lokale afdelingen
 • Nederland: PINT
  Groot Brittannië: CAMRA
  België: Zythos
  Noorwegen: Norøl
  Denemarken: Danske Ølentusiaster
  Zweden: Svenska Ölfrämjandet
  Polen: Bractwo piwne  BIER.028 Sitemap
  • Brouwerij Links (6383)
  • Zoek brouwerijen
  •  
  • Contact
  • Neem Contact Op
  • Disclaimer
  • Links naar externe websites
  Copyright © 1999-2020 bier028.nl - Laatste wijziging: Woensdag 8 juli 2020, 22:42.